D. 7. marts afholdt Merantis konferencen "Bag Facaden - en konference om tegn på vold og social kontrol" for 145 engagerede fagfolk. Konferencen havde to fokusområder: vold og social kontrol i et æresrelateret perspektiv, samt vold og social kontrol mod migrantkvinder.

Konferencen blev afholdt på Odense Mødecenter, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense.

Det var en dag med mange interessante indlæg fra fagfolk og kvinder, som arbejder med eller selv har oplevet vold og kontrol tæt på kroppen. Vi takker de dygtige oplægsholdere for deres bidrag til dagen.

 

Læs rapporten for konferencen her

Jette Friis O’Bróin og Lone Michelsen

Præsentation af program og kort fortælling om Merantis samt kommende Semvitas projekt

Klaus Fink
Konsulent i VISO, Socialstyrelsen

Hør Klaus Fink fra VISO, Socialstyrelsens Viden og Special- rådgivningsorganisation, fortælle om æresrelaterede konflikter, og hvorfor den form for vold og social kontrol er særlig farlig. Hør også om VISO’s håndtering af individuelle- og gruppe- forløb med unge der er udsat for vold og social kontrol i en æresrelateret kontekst og deres gratis tilbud til kommunerne.

Camilla Kronborg
Souschef i SIRI, Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Hør Camilla Kronborg fra SIRI, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, fortælle om Styrelsens arbejde med vold og social kontrol i en æresrelateret kontekst, og hvilke tilbud de har til kommuner og fagpersoner, samt et eksempel på en håndtering af en specifik enkeltsag.

Lene Danner Hessellund
Leder af Herning Krisecenter

Hør Lene Danner Hessellund, Leder af Herning Krisecenter, fortælle om deres arbejde og erfaringer med migrantkvinder, og hvad der specielt karakteriserer denne målgruppe af kvinder

Lisbeth Jessen
Direktør i Danner

Hør Lisbeth Jessen, Direktør i Danner, fortælle om en ny rapport udarbejdet af Danner, baseret på erfaringer og data om vold mod migrantkvinder, og hvad der særligt karakteriserer denne isolerede gruppe af kvinder i Danmark.

AKUT HJÆLP RING 112

Har du brug for rådgivningen
og hjælp så klik her:

Find hjælp her